Met een aangeboren passie, ervaring op verschillende vlakken en een eigen visie hopen wij u en uw hond te kunnen helpen en begeleiden. Graag gaan we dan ook meteen met u en uw hond aan de slag zonder veel tijd en geld te spenderen aan meerdere consultaties en verslagen.

Alles begint bij de basis, een band tussen hond en geleider. Een band die gebaseerd is op rust, vertrouwen en wederzijds respect. Eenmaal we u kunnen leren hoe u deze kan creëeren, dan ligt alles binnen uw handbereik.


Bij deze privéles gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem, dit op een locatie waar het zich het meest voordoet. Dit kan zowel bij u thuis, op verplaatsing, als bij ons in Melle. Dan kunnen we meteen aan de slag om een oplossing te vinden, die zowel bij u als uw hond past, om deze dan ook meteen om te zetten in de praktijk.

Bij ons hebben we de mogelijkheid om te werken met verschillende honden uit het asiel. Zo kunnen we steeds nieuwe situaties creëren met een andere hond.

Heeft u voor de eerste keer een puppy of een hond? Gedraagt deze zich helemaal anders dan uw vorige en weet u niet hoe ermee om te gaan? Dan helpen wij u graag bij de algemene opvoeding van uw viervoeter.

Aangezien elke hond en geleider verschillend zijn, gaan we dan ook steeds op zoek naar de juiste aanpak in jullie situatie.

Dit zijn maar enkele voorbeelden waarover deze privéles zou kunnen gaan:

- Uitvallen aan de leiband naar honden, fietsers, auto’s, ...
- Leren omgaan met en oplossen van angstsituaties.
- Leren omgaan met en oplossen van agressief gedrag.
- Algemene opvoeding binnens- en buitenshuis.
- U heeft voor de eerste keer een hond.
- Aanleren van gehoorzaamheid.
- Trekken aan de leiband.

Tarieven :
€ 50 per les bij ons van 1 uur.
€ 75 per les bij u thuis of op verplaatsing van 1 à 1,5 uur.
Verplaatsingskosten van € 0,34/km heen en terug.

De keuze van de juiste hond of puppy in de juiste situatie is heel belangrijk en schenken veel mensen spijtig genoeg te weinig aandacht aan. Er zijn dan ook zoveel mogelijkheden: een puppy, een adoptiehond, rustig of actief, klein, groot of juist middelgroot? Daarom staan wij u graag bij in uw zoektocht naar uw ideale viervoeter.

Hierbij is het de bedoeling dat zowel de voor- als nadelen aan bod komen over de aankoop of adoptie van een hond. We geven dan ook meteen een basis theorie voor eens jullie hond of puppy er is.

Dit advies gebeurt altijd bij ons hier in Melle op afspraak.

Tarief : € 30 voor gemiddeld 45 min.

Voor probleemgedrag dat u zelf niet meer in goede banen kan leiden, kan u uw hond bij ons brengen voor een rehabilitatie. Zo zijn wij in staat om met de hond in een totaal nieuwe omgeving meerdere malen per dag aan de slag te gaan en zijn problemen aan te pakken. Dit voor honden met extreme angst voor mensen of andere honden, (angst)agressie of ander probleemgedrag. We bepalen samen hoe lang de hond bij ons zal verblijven, aangezien dit ook afhangt van het probleem. Uiteraard wordt u tijdens zijn verblijf op de hoogte gehouden van de vorderingen. De periode volgend op de rehabilitatie is van heel groot belang. Wij geven dan ook de nodige ondersteuning aan de eigenaar over hoe het thuis verder moet.

Tarief : € 50 per dag (inclusief het verblijf).

Puki trok constant tijdens het wandelen en viel ook heel zwaar uit naar andere honden. Zie hier het resultaat na 5 dagen op training in ons pension!

Sommige honden zijn geboren om te werken. Door een gebrek aan beweging of uitdaging, kunnen deze honden al snel probleemgedrag vertonen. Wij geven hen graag een tweede kans door eventuele frustraties weg te nemen met de nodige beweging en training. Daarna geven we hen de basis mee om ingezet te kunnen worden als diensthond bij de politie. Dit gaat enkel over Herders, Retrievers of Jachthonden, die jonger zijn dan 18 maanden.

Ongelooflijk hoeveel ik bijgeleerd heb op 1 uurtje tijd!

Claire G.

Openingsuren

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10-12u
Woensdag: 10-12u
Donderdag: 10-12u
Vrijdag: 10-12u
Zaterdag: 10-13u
Zondag: 10-13u
Wij zijn telefonisch bereikbaar van 10-18u. Op smsjes wordt niet gereageerd.