Op mijn 14 jarige leeftijd kreeg ik de kans om vrijwilligerswerk te doen in het plaatselijke dierenasiel. Al mijn vrije tijd bracht ik er door, op deze manier deed ik niet alleen heel wat ervaring op met verschillende rassen, karakters, getraumatiseerde honden enz. Maar besefte ik elke dag opnieuw, dat dit hetgene was, dat ik voor de rest van mijn leven wilde doen. Dat alleen was niet voldoende, ik wilde het op een totaal nieuwe manier doen. Een manier waar passie en liefde voor de honden voorop staat. Op 1-7-2006 kreeg ik de kans om mijn droom waar te maken, mijn eigen hondenasiel Animal Trust te openen, een droom die hopelijk nog lang mag blijven duren.

In mei 2013 leerde ik Eline kennen en werden we een koppel. Enkele maanden later hebben we beslist om Animal Trust uit te breiden met een hondenpension, trainingen, een speciaalzaak... en stapte ik dus met veel plezier mee in de zaak.

Met een aangeboren passie, ervaring op verschillende vlakken en een eigen visie hoop ik u en uw hond te kunnen helpen en begeleiden. Graag ga ik dan ook meteen met u en uw hond aan de slag zonder veel tijd en geld te spenderen aan meerdere consultaties en verslagen.

Alles begint bij de basis, een band tussen hond en geleider. Een band die gebaseerd is op rust, vertrouwen en wederzijds respect. Eenmaal ik u kan leren hoe u deze kan creëeren, dan ligt alles binnen uw handbereik.

Zelf heb ik het geluk de aanleg meegekregen te hebben om met honden om te gaan en de afgelopen 10 jaar heb ik dan ook veel ervaring mogen opgedaan op verschillende vlakken : instructeur/pakwerker, IPO hondensport, fokken van Mechelse Herders, oplossen van probleemgedrag, ons eigen hondenasiel en -pension. Dit alles heeft mijn manier van denken en handelen gevormd zoals ook elke nieuwe ervaring dit zal blijven doen.

Na het veel te snelle verlies van Nono, wilden we eigenlijk een hele tijd wachten om opnieuw een Keeshond te adopteren. We waren intussen wel al volledig verkocht aan het ras, dus gingen we wachten tot er ooit eentje afgestaan werd in ons asiel. Het was (naast Nono) toch al bijna 2 jaar geleden dat er een Keesje binnengekomen was. En toen belden ze plots voor een pup van 3,5 maanden. Ze moest meteen weg omdat ze heel moeilijk zou zijn in omgang. Zo kwam Oona, die geboren is op 1-4-2017, dus veel sneller dan verwacht in ons leven. Een zalig, pittig hondje, dat ontzettend snel leert. Ze is bij ons sinds 22-7-2017.
Djuro is geboren op 17-10-2005. Hij is een Mechelse Herder, die we in 2010 adopteerden uit ons eigen dierenasiel. Hij werd afgestaan omdat hij gehapt had naar hun kind. Na zijn eerste adoptie werd hij terug gebracht omdat hij gegromd had naar familie. Aangezien we er een enorme klik mee hadden, hebben we beslist hem te houden.
Arco is geboren op 22-4-2006. Een Mechelse Herder, waarmee Kevin heel veel geleerd heeft en zijn eerste stappen in de hondensport mee heeft gezet. Een super stabiele werkhond met een ontzettend hoge drive en baldrift.
Itchy is een kruising, geboren op 5-6-2007. We adopteerden haar samen in 2013 uit ons eigen dierenasiel. We haalden haar eerst uit een ander asiel, waar ze aanschouwd werd als een "gevaarlijke hond" en ingeslapen zou worden. Ze is 1 keer geplaatst geweest, maar nadat ze door een glazen deur gesprongen is, hebben ze haar terug gebracht. Door bij ons tijd, geduld en de juiste opvoeding te krijgen, is ze inmiddels een uiterst aangename huishond.
Onze jongste Mechelse Herder is Jaro Vom Haus Der Drachen, een Mechelse Herder, uit de combinatie: Nero Vom Haus Mecki en Hefty Van De Utadreef. Hij is geboren op 3-11-2010. Een sporthond met zowel een hele hoge bal- als voedseldrift, dit in combinatie met een super "will to please". Met zijn subliem karakter is hij dan ook nog eens een aangename huishond. Door een blessure en operatie aan zijn achillespees trainen we nu enkel nog voor ons plezier.

TST Certificaat LOSH Fok HD A2 - ED 0.


Stamboom

Nero vom haus meckiCarlo vom roten milanKukay's vax
Hera-Lee des teutones
Dinga vom haus meckiBrando airport hannover
Fury des teutones
Hefty van de utadreefGucci von den lausbubenEarik von der zarge
Jaggi von den bösen buben
Eyka van de utadreefUtamarou des deux pottois
Yala du boscaille

WerkresultatenDatumPlaatsExamenABCTotaal
21-07-2011AalstTest van sociaal gedrag   Geslaagd
15-08-2012Hond en Vriend RoosdaalBH   Geslaagd
17-11-2012USCIPO I949697287
02-03-2013Malisko DogsportIPO II909292274
02-03-2014RoosdaalIPO III CAC898994272
13-04-2014LobbesIPO III CAC939483270


ShowresultatenDatumPlaatsShowKlasResultaatKeurder
1-10-2011MolAttestendag
Toelating tot LOSH-Fok
OpenGoedMevr. Van Deyl

IN MEMORIAM

We hebben Nono geadopteerd toen hij 11 maanden was. Hij was een ongelooflijk, pittig hondje met een grote persoonlijkheid. Helaas hebben we na iets meer dan een half jaar heel onverwacht al afscheid van hem moeten nemen. Een ontzettend zware tegenslag in ons leven. We denken nog elke dag aan hem.

Faith was 9 maanden toen we haar adopteerden. Ze is net geen 12 jaar geworden. We hebben haar helaas moeten laten inslapen wegens zware hartproblemen. Ze was ons eerste kleine hondje. Een fantastisch, energiek meisje, die genoot van de vele lange wandelingen.

Fantastisch team van mensen met een echte passie voor honden!

Anja B.

Openingsuren

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10-12u
Woensdag: 10-12u
Donderdag: 10-12u
Vrijdag: 10-12u
Zaterdag: 10-13u
Zondag: 10-13u
Wij zijn telefonisch bereikbaar van 10-18u. Op smsjes wordt niet gereageerd.