Op mijn 14 jarige leeftijd kreeg ik de kans om vrijwilligerswerk te doen in het plaatselijke dierenasiel. Al mijn vrije tijd bracht ik er door, op deze manier deed ik niet alleen heel wat ervaring op met verschillende rassen, karakters, getraumatiseerde honden enz. Maar besefte ik elke dag opnieuw, dat dit hetgene was, dat ik voor de rest van mijn leven wilde doen. Dat alleen was niet voldoende, ik wilde het op een totaal nieuwe manier doen. Een manier waar passie en liefde voor de honden voorop staat. Op 1-7-2006 kreeg ik de kans om mijn droom waar te maken, mijn eigen hondenasiel Animal Trust te openen, een droom die hopelijk nog lang mag blijven duren.

In mei 2013 leerde ik Eline kennen en werden we een koppel. Enkele maanden later hebben we beslist om Animal Trust uit te breiden met een hondenpension, trainingen, een speciaalzaak... en stapte ik dus met veel plezier mee in de zaak.

Met een aangeboren passie, ervaring op verschillende vlakken en een eigen visie hoop ik u en uw hond te kunnen helpen en begeleiden. Graag ga ik dan ook meteen met u en uw hond aan de slag zonder veel tijd en geld te spenderen aan meerdere consultaties en verslagen.

Alles begint bij de basis, een band tussen hond en geleider. Een band die gebaseerd is op rust, vertrouwen en wederzijds respect. Eenmaal ik u kan leren hoe u deze kan creëeren, dan ligt alles binnen uw handbereik.

Zelf heb ik het geluk de aanleg meegekregen te hebben om met honden om te gaan en de afgelopen 10 jaar heb ik dan ook veel ervaring mogen opgedaan op verschillende vlakken : instructeur/pakwerker, IPO hondensport, fokken van Mechelse Herders, oplossen van probleemgedrag, ons eigen hondenasiel en -pension. Dit alles heeft mijn manier van denken en handelen gevormd zoals ook elke nieuwe ervaring dit zal blijven doen.

Hallo! Ik ben Wendy Van Dorpe en ik werk sinds september 2015 bij Animal Trust. Door mijn interesse in dieren van op heel jonge leeftijd heb ik over mijn studierichting als dierenverzorger geen moment getwijfeld. Aangezien het welzijn van dieren ook heel belangrijk voor mij is, heb ik stage gelopen bij het FOD Dierenwelzijn waar ik zeer veel te weten ben gekomen over de wetgeving rond dierenwelzijn.

Na mijn opleiding hondentrimmen en pensionhouderij te hebben gevolgd, heb ik nu de kans om van mijn beide passies mijn beroep te maken. Ik geef graag elk type vacht de gepaste behandeling en ik vind het altijd leuk om verwaarloosde honden van hun vervilte vacht af te helpen. Zo voelen ook zij zich meteen veel beter in hun vel. Door mijn natuurlijke rust en de juiste aanpak zijn honden met een moeilijk karakter bij mij aan het juiste adres.

Ik doe dan ook graag mijn uiterste best om elke hond zijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

In 2013 zette ik mijn eerste stapjes in de hondenwereld en startte ik als vrijwilliger in een dierenasiel. Niet veel later adopteerde ik mijn allereerste hond. Zij was dan ook meteen mijn inspiratie om mij verder te verdiepen in het gedrag van honden. Door mijn vrijwilligerswerk leerde ik meteen de theorie om te zetten in de praktijk.

Op deze korte tijd ontwikkelde ik reeds een enorme passie om te werken met allerlei soorten honden en karakters. Deze motivatie heeft ervoor gezorgd dat ik in oktober 2015 de kans kreeg om van mijn droom, mijn beroep te maken en te mogen werken bij Animal Trust. Met als doel mijn kennis, inzicht en passie steeds verder te ontwikkelen.

Faith is geboren op 15-9-2004 en zo de oudste van onze honden. Ze is een mooie kruising, die Eline in 2005 adopteerde uit een ander dierenasiel. Zij was achtergelaten in een leegstaand huis. Ook al is zij ondertussen op leeftijd kan zij perfect haar mannetje staan tussen onze vier andere grote honden. Helaas hebben wij ons kleine meisje op 11-9-2016 moeten laten inslapen wegens te zware hartproblemen.
Djuro is geboren op 17-10-2005. Hij is een Mechelse Herder, die Eline in 2010 adopteerde uit haar eigen dierenasiel. Hij werd afgestaan omdat hij gehapt had naar hun kind. Na zijn eerste adoptie werd hij terug gebracht omdat hij gegromd had naar familie. Aangezien Eline er een enorme klik mee had, heeft ze beslist hem te houden.
Arco is geboren op 22-4-2006. Een Mechelse Herder, waarmee Kevin heel veel geleerd heeft en zijn eerste stappen in de hondensport mee heeft gezet. Een super stabiele werkhond met een ontzettend hoge drive en baldrift.
Itchy is een kruising, geboren op 5-6-2007. We adopteerden haar samen in 2013 uit ons eigen dierenasiel. We haalden haar eerst uit een ander asiel, waar ze aanschouwd werd als een "gevaarlijke hond" en ingeslapen zou worden. Ze is 1 keer geplaatst geweest, maar nadat ze door een glazen deur gesprongen is, hebben ze haar terug gebracht. Door bij ons tijd, geduld en de juiste opvoeding te krijgen, is ze inmiddels een uiterst aangename huishond.
Kevin zijn jongste hond is Jaro Vom Haus Der Drachen, een Mechelse Herder, uit de combinatie: Nero Vom Haus Mecki en Hefty Van De Utadreef. Hij is geboren op 3-11-2010. Een sporthond met zowel een hele hoge bal- als voedseldrift, dit in combinatie met een super "will to please". Met zijn subliem karakter is hij dan ook nog eens een aangename huishond. Door een blessure en operatie aan zijn achillespees heeft hij lange tijd moeten rusten, maar nu zijn we nog weer actief bezig in de hondensport IPO.

TST Certificaat LOSH Fok HD A2 - ED 0.


Stamboom

Nero vom haus meckiCarlo vom roten milanKukay's vax
Hera-Lee des teutones
Dinga vom haus meckiBrando airport hannover
Fury des teutones
Hefty van de utadreefGucci von den lausbubenEarik von der zarge
Jaggi von den bösen buben
Eyka van de utadreefUtamarou des deux pottois
Yala du boscaille

WerkresultatenDatumPlaatsExamenABCTotaal
21-07-2011AalstTest van sociaal gedrag   Geslaagd
15-08-2012Hond en Vriend RoosdaalBH   Geslaagd
17-11-2012USCIPO I949697287
02-03-2013Malisko DogsportIPO II909292274
02-03-2014RoosdaalIPO III CAC898994272
13-04-2014LobbesIPO III CAC939483270


ShowresultatenDatumPlaatsShowKlasResultaatKeurder
1-10-2011MolAttestendag
Toelating tot LOSH-Fok
OpenGoedMevr. Van Deyl

Fantastisch team van mensen met een echte passie voor honden!

Anja B.

Openingsuren

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10-12u
Woensdag: 10-12u
Donderdag: 10-12u
Vrijdag: 10-12u
Zaterdag: 10-13u
Zondag: 10-13u
De winkel is ook open op dinsdag en donderdag van 16-18u. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 10-18u.