top of page

Info

ADOPTIE

Alle beschikbare honden & info over de adoptie vindt u bij ter adoptie. Ze worden allemaal gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, gevaccineerd, ontvlooid en ontwormd. Wij werken enkel op afspraak zodanig dat wij voldoende tijd hebben om elke dag opnieuw al onze honden de aandacht en beweging te geven die ze verdienen. Wij voeren geen euthanasie uit! Ons asiel en speelweides bevinden zich aan onze woning. Wij herplaatsen onze honden met zorgvuldigheid. Zo wordt elke hond pas geplaatst als we een perfecte match tussen hond en baasje gevonden hebben.
 

AFSTAND

U kan uw hond enkel brengen op afspraak. Gelieve het aanmeldformulier in te vullen met zoveel mogelijk info over uw hond. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bij het afstaan van uw hond dient u een éénmalige bijdrage te betalen. Voor een pup tot 6 maanden is het wel gratis, voor een hond tussen 6 maanden & 1 jaar is dit 50 €, tussen 1 & 10 jaar is 100 € en ouder dan 10 jaar is 200 €.
 

STAGE, VAKANTIEJOB, VRIJWILLIGERSWERK

Vrijwilligerswerk, stage lopen en werken als jobstudent is bij ons helaas allemaal niet mogelijk. Voor het welzijn en rust van de honden, worden alle taken uitgevoerd door vast personeel.
 

MELDEN DIERENVERWAARLOZING

Helaas zijn wij als dierenasiel niet bevoegd om controles bij mensen thuis te gaan uitoefenen. Via volgende link kan u wel de nodige stappen ondernemen om een klacht in te dienen: http://www.vlaanderen.be/nl/natuur-en-milieu/dieren/melden-van-verwaarloosde-mishandelde-dieren
 

GEADOPTEERD

Al het nieuws over geadopteerde honden vindt u op onze facebookpagina.
 

WANDELEN MET DE ASIELHONDEN

De honden hun welzijn komt bij ons uiteraard steeds op de eerste plaats, daarom gelden volgende regels.​

• Komen wandelen kan alle dagen (7 op 7) tussen 10 & 12u. Op zaterdag- en zondagnamiddag is het ook mogelijk om te komen wandelen tussen 15 & 16u. De honden moeten voor het einduur terug zijn, dus u kan ten laatste vertrekken om 11u15 en 15u15.

• Gelieve steeds te parkeren op de parking aan het asiel zelf en niet op de eerste parking, deze is bedoeld voor de mensen die een speelweide reserveerden.
• U mag maximum met 3 mensen samen langskomen om te wandelen. Met nog meer mensen is het vaak te druk en stresserend voor de honden.
• Hou er aub rekening mee dat wij zelden honden hebben, die sociaal, rustig en braaf genoeg zijn om samen met kleine kindjes te wandelen.
• Er dient minstens 45 min gewandeld te worden.
• Eigen hond meebrengen is niet toegelaten om mogelijke incidenten te vermijden.
• Het is uiteraard niet toegelaten om de asielhond los te laten.
• Er moet steeds voldoende afstand gehouden worden bij het passeren van andere honden.
• De keuze van de hond wordt door ons bepaald. We houden uiteraard rekening met uw ervaring en kracht.
• U kan geen hond op voorhand reserveren, het is voor ons niet haalbaar mocht iedereen hiervoor bellen. Gelieven ons dus niet op voorhand te contacteren en gewoon langs te komen. Een teleurstelling dat er geen hond meer beschikbaar is, is helaas altijd mogelijk.
• Onder de 18 jaar mag er niet alleen gewandeld worden met een hond.
• De hondenpoep opruimen onderweg is verplicht. Vraag een zakje bij uw aankomst.
• Wandelen is gratis, u dient geen lidmaatschap te betalen.
• Wij zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen. Wandelen is steeds op eigen risico.

 

Indien u geïnteresseerd bent om een hond te adopteren, kan u uiteraard wel met heel het gezin en eigen hond(en) komen kennismaken. Dit is enkel nog mogelijk op afspraak zodat er voldoende tijd is om uitleg te geven. Spontaan langskomen voor een eventuele adoptie kan dus niet. Al onze beschikbare honden staan steeds op onze website.

 

echo.jpeg
wandelen.jpeg
bottom of page